Gastronomia

Smażalnia ryb Pikling

2010-02-20 14:44:00

Jeżeli twoja wakacyjna dieta w jednej ze stolic polskiego urlopu nie składa się z 50 cm zapiekanek i dwóch kebabów to na pewno musisz skosztować ryb ze smażalni Pikling.

Daleko szukać nie trzeba, gdyż tuż niedaleko portu, przy drodze na Hel znajduje się Pikling - smażalnia oferująca niezwykle szeroki wybór ryb smażonych, z grilla oraz wędzonych. Polecić można wiele - dorsza, kerguleny, tilapii, turbota, halibuta, sandacza oraz karmazyna. Wszystkie ryby, czy to smażone, czy grillowane, czy też wędzone są wyśmienite, odpowiednio przyrządzone i pachnące świeżością. Na szczególną uwagę zasługują, wersje z grilla, ze szczególnym uwzględnieniem sandacza z czosnkiem i cebulą oraz halibuta z papryką.

Powrót do działu gastronomia

Skomentuj

Komentarze:

Brak komentarzy
do góry